Policy & cookies - Butikshandel
15664
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15664,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Vi använder cookies. 

Vad är en cookie?
En cookie är en liten textfil som vi sparar på datorn för att hålla koll på vad som händer under ditt besök och för att känna igen din dator. En cookie innehåller endast text, är inte ett program och innehåller inte virus.

Policy för personuppgifter

Vi följer GDPR
Vi använder dina personuppgifter ansvarsfullt och med respekt för din integritet, och naturligtvis även i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning (GDPR), inklusive Europaparlamentets och rådets förordning om allmän dataskyddsförordning.

Sidan uppdaterad 2018.10.31

Cookies

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. 

Vad är en cookie?
En cookie är en liten textfil som vi sparar på datorn för att hålla koll på vad som händer under ditt besök och för att känna igen din dator. En cookie innehåller endast text, är inte ett program och innehåller inte virus.

 

Webbplatsens användning av cookies
Cookies är nödvändiga för att få webbplatsen att fungera. Cookies hjälper oss också att få en överblick över ditt besök på webbplatsen, så att vi kontinuerligt kan optimera och rikta webbplatsen till dina behov och intressen. Cookies minns till exempel vad du lägger i någon kundvagn, om du tidigare har besökt sidan, oavsett om du är inloggad och språk och valuta som du vill ska visas på webbplatsen. Vi använder också cookies för att rikta våra annonser till dig på andra webbplatser. Generellt använder vi cookies som en del av vår service för att visa innehåll som är så relevanta som möjligt för dig.

 

Om du vill avvisa eller radera dina cookies
Avvisa cookies:
Du kan alltid vägra cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Var du hittar inställningarna beror på vilken webbläsare du använder. Tänk dock på att om du gör detta så finns det många funktioner och tjänster, du inte kan använda, eftersom dessa funktioner och tjänster förutsätter att webbplatsen kan komma ihåg de val du gör.

Policy

Med strävan om att skapa total trygghet för dig som användare.

1. Kontaktuppgifter
Vi är personuppgiftsansvariga i relation till den insamling och behandling av personuppgifter som sker vid användningen av våra digitala tjänster. Om du har frågor, vänligen kontakta:

 

Business Media Group Sp. z o.o.
Powstańców Wielkopolskich 42
PL 62-300 Września
E-mail: info@butikshandel.se

2. Insamling av dina personuppgifter
Vi samlar in ett antal uppgifter om dig och din användning av våra digitala tjänster för de ändamål som framgår i avsnitt 3 nedan.

De uppgifter vi samlar kan delas in i två kategorier:

  • a. uppgifter som du aktivt ger till oss, inklusive när du anmäler dig till våra nyhetsbrev, skapar en profil, deltar i en tävling, tecknar en prenumeration, köper produkter/tjänster eller på annat sätt kommunicerar med oss,
  • b. uppgifter som automatiskt samlas in vid bruk av våra digitala tjänster, inklusive IP-adresser, information om typ av webbläsare och vilka sidor du har besökt (vanligtvis via cookies).

3. Användning av dina personuppgifter
Vi använder dina personuppgifter enbart för följande ändamål:

  • a. för att kunna leverera önskade tjänster eller produkter, exempelvis prenumerationsprodukter,
  • b. för att kunna kommunicera med dig, exempelvis vid ändringar i våra användarvillkor eller när du kontaktar vår kundservice med frågor angående våra produkter och tjänster,
  • c. för att hjälpa oss att bättre förstå om våra digitala tjänster blir använda samt för att kunna förbättra och utveckla dessa, inklusive för statistiska ändamål samt för test av nya system och processer,
  • d. för att säkra driften av våra digitala tjänster, inklusive våra hemsidor,
  • e. för att skicka nyheter, specialerbjudanden och annan marknadsföring via e-mail, telefon och/eller textmeddelanden, men bara i den omfattning du har samtyckt till,
  • f. för att målgruppsanpassa bannerannonsering på våra digitala tjänster med avsikt att göra de visade bannerannonserna mer relevanta för dig samt för att kunna dokumentera värdet av annonsvisningarna på våra digitala tjänster,
  • g. för att förebygga, upptäcka och utreda bedrägerier eller annan olovlig aktivitet, och
  • h. för att uppfylla våra juridiska skyldigheter och för att kunna dokumentera, utöva och försvara lagliga rättigheter.

 

I relation till punkterna a/d (drift), c (analys) och e/f (annonsering) använder vi cookies.

 

I relation till e (annonsering) använder vi förutom cookies de uppgifter som du ger oss i samband med att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev eller skapar en profil, inklusive demografiska uppgifter, för att göra innehållet i vår annonsering mer relevant.

4. Överföring av personuppgifter till tredje part

Vi kan föra över dina personuppgifter till de kategorier tredje parter som framgår nedan:

  • a. tjänsteleverantörer som hjälper till att underhålla våra verksamheter, inklusive webbhotell, mjukvaruleverantörer, analysverktyg etcetera,
  • b. tredje parter som levererar produkter eller tjänster i samband med event som vi arrangerar,
  • c. offentliga myndigheter, men bara i de fall det är påkallat enligt lag, domstolsbeslut eller om det är nödvändigt för att dokumentera, utöva eller försvara våra juridiska rättigheter,
  • d. våra företag inom koncernen,
  • e. våra rådgivare, inklusive revisionsbyråer och advokatbyråer, och
  • f. andra tredje parter om du samtycker därtill eller i samband med fusion, uppdelning eller försäljning som involverar samtliga eller delar av vår verksamhet eller tillgångar.

5. Överföring av dina personuppgifter utanför EU/EES

Några av de tredje parter som vi överför personuppgifter till kan vara placerade utanför EU/EES.

När vi överför dina personuppgifter till länder utanför EU/EES, som inte har adekvat dataskyddsnivå i förhållande till dataskyddsförordningen kommer vi alltid att se till att de nödvändiga säkerhetsföreskrifter som krävs för att skydda dina personuppgifter är på plats. Överföring görs endast på grundval av EU-kommissionens standardkontrakt eller ”EU-US Privacy Shield”-certifiering (relevant enbart i förhållande till USA). Om du önskar ytterligare information om hur dina personuppgifter skyddas är du välkommen att kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna i avsnitt 1.

6. Rättslig grund för behandling av dina personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter i överensstämmelse med denna personuppgiftspolicy, eftersom det är nödvändigt för:

  • a. att ingå eller uppfylla ett avtal med dig, inklusive att tillhandahålla de tjänster och den service som du har efterfrågat samt för att hantera dina betalningar,
  • b. att uppfylla våra rättsliga skyldigheter, inklusive i relation till årsredovisning och bokföring,
  • c. att främja våra berättigade intressen, inklusive sådant som rör drift och utveckling av våra digitala tjänster, marknadsföring (exempelvis utskick av nyhetsbrev) övrig kommunikation med dig (exempelvis för att svara på förfrågningar) samt för att förebygga, upptäcka och utreda bedrägerier eller annan olovlig aktivitet.

 

Vi behandlar också dina personuppgifter, när du har samtyckt till detta, bland annat för att kommunicera med dig i samband med specialerbjudanden, tävlingar, nyheter om våra tjänster och produkter och annan marknadsföring (anpassat för den enskilde användaren) på våra egna eller våra tredje parters vägnar.

7. Skydd och lagring av dina personuppgifter

Vi tar din säkerhet på stort allvar och vill alltid se till att nödvändiga tekniska och organisatoriska säkerhetsföreskrifter är implementerade för att skydda dina personuppgifter mot icke auktoriserad eller olovlig behandling samt mot förstörelse, förlust, ändring, missbruk eller offentliggörande. Vi lagrar dina personuppgifter på datorer med begränsad åtkomst, som är placerade i övervakade lokaler, och våra säkerhetsföreskrifter kontrolleras löpande för att avgöra om de personuppgifter vi behandlar hanteras på ett försvarbart sätt och i enlighet med dataskyddsförordningen.

De personuppgifter som vi samlar in om dig kommer att bli lagrade i enlighet med tabellen nedan, om inte längre lagring krävs enligt lag:

Personuppgifter Lagringsperiod
Personuppgifter som mottagits med avsikt att ingå eller uppfylla ett avtal med dig, inklusive i samband med att du skapar en profil på vår hemsida eller beställer en prenumeration.

 

Upp till 3 år efter att avtalet uppfyllts eller så länge lagring krävs enligt lag (exempelvis för att leva upp till kraven i bokföringslagen).

 

Personuppgifter som samlats in i samband med genomförande av event

 

3 år efter det senaste deltagandet i eventen.

 

Personuppgifter mottagna med avsikt att skicka ut nyhetsbrev och marknadsföringsmaterial.

 

Fram till att ditt samtycke dras tillbaka eller att personuppgifterna inte använts av oss under 1 år.

 

Personuppgifter som erhållits i samband med annan korrespondens såsom serviceförfrågningar etc.

 

Fram till dess att din förfrågan är färdigbehandlad och det inte längre finns grund att tro att det kommer att uppstå behov av ytterligare korrespondens.

 

Personuppgifter insamlade vid användning av cookies – exempelvis via Google Analytics.

 

Upp till 3 år. Konsekvenser av radering av personuppgifter enligt ovan.